Όλοι-Όλες στην πανελλαδική διαδήλωση απέναντι στη συγκάλυψη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Από το 2015 στην πόλη του Βόλου, συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος του λαού,της εργατικής τάξης και των κατοίκων του Βόλου. Η καύση των σκουπιδιών αποτελεί μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση για την πολυεθνική ΑΓΕΤ-Lafarge καθώς και για τους ντόπιους υπηρέτες τους.

Σύσσωμη η εξαρτημένη άρχουσα τάξη, χέρι χέρι με τη Δημοτική Αρχή προωθούν την καύση των σκουπιδιών υποβαθμίζοντας την ήδη υποβαθμισμένη υγεία της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας που έχει τσακιστεί ολοκληρωτικά από τις επιλογές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων.

Κόντρα σε περιβαλλοντικούς κανόνες, κόντρα στην απαίτηση του λαού και των κατοίκων για καθαρό αέρα,υγεία και ελευθερίες, μετατρέπουν σαν πιστά σκυλιά των ιμπεριαλιστών την περιοχή σε μια Ευρωπαϊκή Χωματερή, κερδοφορώντας πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού του Βόλου.

Η λαϊκή αντίσταση εκφράστηκε με τη μεγαλειώδη πορεία στις 13/6 2020, η οποία έφτασε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Στο τέλος της διαδήλωσης ξεκίνησε ένα όργιο καταστολής με επιθέσεις στον κόσμο του κινήματος και ακολούθησε κυνηγητό από τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Τις επόμενες μέρες στήθηκε κρατική-κατασταλτική επιχείρηση με εισβολές σε σπίτια αγωνιστών με σκοπό την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαό.

Την 14η Ιουνίου 2020 οι μπάτσοι επιτέθηκαν στον αγωνιστή Βασίλη Μάγγο έξω από τα δικαστήρια του Βόλου – στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κρατούμενους αγωνιστές για την υπόθεση της ΑΓΕΤ-lafarge – τον στοχοποίησαν και τον βασάνισαν ανηλεώς οδηγώντας τον στο θάνατο ακριβώς ένα μήνα μετά.

Για πολλοστή φορά το Κράτος Χωροφύλακας της άρχουσας τάξης, με αιχμή του δόρατος την αστική δικαιοσύνη, πιστό στις εντολές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, βγάζει λάδι τους εκτελεστές του Βασίλη Μάγγου.

Η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής του συστήματος κάθε μέρα αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, βιαστές-παιδοβιαστές ξεπλένονται, φοιτητές και αγωνιστές στοχοποιούνται με πολιτικές διώξεις, τα σωματεία βγαίνουν στην παρανομία και οι απεργοί χτυπιούνται όπως συμβαίνει στη «Μαλαματίνα».

Έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλάι των αγωνιστών και των αγωνιστριών, των εργατών-εργατριών και του λαού του Βόλου, να δηλώσουμε εκκωφαντικά πως το αίμα των νεκρών μας θα τους πνίξει και πως πλατιά-μαζικά και οργανωμένα με όπλο την Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα θα ζητήσουμε λογαριασμό από τους κρατικούς και παρακρατικούς φονιάδες της τάξης και του λαού μας.

🟥Καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στην Πανελλαδική διαδήλωση στον Βόλο την 15 Οκτώβρη στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Απέναντι στην συγκάλυψη των μπάτσων-βασανιστών του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα και να βροντοφωνάξουμε πως «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ».

👉Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αγωνιστών/Αγωνιστριών από την Αθήνα απέναντι στην συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 14ης ΙΟΥΝΗ 2020

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Σχολιάστε