Όλοι/ες στην πανελλαδική διαδήλωση απέναντι στη συγκάλυψη των μπάτσων-βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Η τοπική δημοτική αρχή- με το μαφιόζικο κεφάλαιο να κυριαρχεί- η εξαρτημένη άρχουσα τάξη και οι αστικές κυβερνήσεις λειτουργούν σαν υποτακτικοί της ξένης κεφαλαιοκρατίας, και συγκεκριμένα της Γαλλικής Πολυεθνικής ΑΓΕΤ-Lafarge.

H πόλη του Βόλου, με την τεράστια ιστορία ταξικών-λαϊκών αγώνων, μετατράπηκε σε ένα φέουδο κερδοφορίας για την πολυεθνική της ΑΓΕΤ-Lafarge.

Η υγεία του εργαζόμενου λαού του Βόλου, τέθηκε και τίθεται σε κίνδυνο από την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών, και σαν απάντηση σε αυτή την συνθήκη καταστροφής της ποιότητας ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας , ο λαός βγήκε στον δρόμο και αντιστάθηκε.

Στις 13 Ιούνη του 2020 πραγματοποιείται παλλαϊκό συλλαλητήριο στον Βόλο με κατεύθυνση την LAFARGE-ΑΓΕΤ.

Ένας αστυνομικός στρατός επιτίθεται στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και το πνίγει στο αίμα.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της παλλαϊκής διαδήλωσης.

Ένας ανθρωποκτόνος αστυνομικός στρατός κατοχής, ανεξέλεγκτος και αποθρασυμμένος από την ασυλία που απολαμβάνει από την αστική δικαιοσύνη και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα, επιτίθεται στον αγωνιστή Βασίλη Μάγγο και ασκεί βασανιστήρια πάνω του.

Ένα μήνα μετά, σαν αποτέλεσμα της κρατικής τρομοκρατικής βίας, ο αγωνιστής Βασίλης Μάγγος χάνει την ζωή του και εισέρχεται στο μεγάλο εικονοστάσι των δολοφονημένων από την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία αγωνιστών της ταξικής- λαϊκής πάλης.

Μέσα σε μια περίοδο δομικής κρίσης του συστήματος, η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής οξύνεται, όπως και η συντριπτική επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Το σύστημα παραδοσιακά προστατεύει τους κρατικούς φονιάδες του. Το Κράτος Χωροφύλακα που έχει απλωθεί σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και ταξικής ζωής, είναι το μέσο για την κατάπνιξη της εργατικής-λαϊκής δυσαρέσκειας, για την στερέωση της εξουσίας της ξενόδουλης ολιγαρχίας και του διεθνούς ιμπεριαλισμού στον τόπο μας.

Η συγκάλυψη των μπάτσων βασανιστών και όσων προκάλεσαν την κρατική δολοφονία του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου πρέπει να βρει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και τις οργανωμένες δυνάμεις του απέναντι μαζικά-πλατιά-δυναμικά και οργανωμένα.

Έχουμε ιστορικό ταξικό πολιτικό χρέος, τόσο να σταθούμε στο πλάι των αγωνιστών και των αγωνιστριών, της εργατιάς και της νεολαίας του Βόλου, όσο και να οργανώσουμε την Πανελλαδική απάντηση απέναντι στην εξελισσόμενη κρατική-κατασταλτική συγκάλυψη των μπάτσων βασανιστών.

Η συγκρότηση όρων κινηματικής-ταξικής και λαϊκής ενότητας και μετωπικής συμπόρευσης, ειδικά σε μια περίοδο μανιασμένης επίθεσης απέναντι στον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, είναι ο μόνος δρόμος για την δημιουργία πολιτικών και υλικών προϋποθέσεων για την εξαπόλυση της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας και της μαχητικής επαναστατικής δράσης, ώστε να ζητήσουμε πραγματικό λογαριασμό για τους νεκρούς από την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

🟥 Στηρίζουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας αγωνιστών-αγωνιστριών από την Αθήνα απέναντι στην συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου και αλούμε σε πλατιά συμμετοχή στην Πανελλαδική διαδήλωση στον Βόλο την 15η Οκτώβρη στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Απέναντι στην συγκάλυψη των μπάτσων-βασανιστών του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, πλατιά-μαζικά και οργανωμένα να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα και να βροντοφωνάξουμε πως «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ».

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Σχολιάστε