Άρθρο Άποψης | Felix

Για την Ιδρυτική Συνέλευση Ανασυγκρότησης του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου»

-Λέγε! Πώς σε λένε;

-Ελληνίδα

-Πού κάθεσαι;

-Στην Ελλάδα

-Βάλ’ το καλά στο μυαλό σου, Βουλγάρα! Σ’ εμάς τούτα δεν πιάνουν. Αν δεν τα ξεράσεις όλα, θα σε κρεμάσουμε… Με ποιον είχες επαφές; Ποιος σου έδινε εντολές;

-Η πατρίδα!

-Ποιον υπηρετούσες;

-Το λαό!

-Λέγε! Λέγε! Λέγε!

Ιανουάριος 2021

Ένα δυναμικό αγωνιστών και αγωνιστριών, αποφασίζει να δώσει το όνομα της Ηλέκτρα Αποστόλου στον νεοσύστατο Πολιτικό χώρο που ίδρυσαν στο Γκύζη.

Το μυαλό του γράφοντα ταλανίζεται. «Μας αξίζει» ; « Μας αναλογεί»;

Συνεχίζω να πορεύομαι με αυτή την σκέψη…

Ήταν σωστή επιλογή να ονομαστούμε « Ηλέκτρα Αποστόλου»? Σήμερα, 3.5 χρόνια μετά, δεν μετανιώνω για την συμβολή μου σε αυτή την πολιτική απόφαση, αν και τα ερωτήματα συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να ταλανίζουν το μυαλό μου…

Ποια ήταν αυτή η ανάγκη που καλύφθηκε; Ένα δυναμικό αγωνιστών και αγωνιστριών, με κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, να επανακαταλάβει το ιστορικό ιδεολογικό και πολιτικό του παρελθόν.

Ένα δυναμικό, αγωνιστών και αγωνιστριών, να συνδεθεί με το ζωντανό κόκκινο νήμα της εθνικοαπελευθερωτικής αντίστασης, και συγκεκριμένα με την κόκκινη ηγεμονία της.

Ένα δυναμικό αγωνιστών και αγωνιστριών που δεν χώραγε στα καλούπια « τους».

Μας γαμήσατε το κόκκινο, για αυτό φοράμε μαύρα συνήθιζα να λέω…

Αλλά αυτό το ρημάδι το «Κόκκινο» έπρεπε να ξανασηκωθεί, με τον τρόπο που του αναλογεί, τουλάχιστον με βάσει τις μικρές δυνάμεις που είχαμε…

Ψηλά οι κόκκινες σημαίες έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Νάκμπα το 2021, με τις αύρες και τα δακρυγόνα να πέφτουν.

Ψηλά οι κόκκινες σημαίες με σύνθημα για την νίκη του Ντονμπάς στην πορεία απέναντι στην επίσκεψη του Ζελένσκι και του Αζοφικού Ναζι- Φασίστα, όταν η πλειοψηφία φοβόταν μην στιγματιστεί σαν «πουτινάκια» ενώ κάποιοι σε νατοϊκή χώρα που συμμετέχει στον πόλεμο πήγαιναν έξω από την Ρώσικη Πρεσβεία.

Ψηλά έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 9 Μαϊου του 2022 όταν απαγορευόταν η χρήση του σφυροδρέπανου και της σημαίας της νίκης στην Γερμανία, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία σφύραγε κλέφτικα….

Ψηλά στην διαδήλωση απέναντι στην κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη να ενώνει ξανά την διαδήλωση μετά την απόπειρα της διάλυσης της από τις κρατικές κατασταλτικές συμμορίες…

Ψηλά στα Ίμια του 2022, 2023, 2024 να πρωτοστατεί στην απαγόρευση των φασιστικών- ναζιστικών παρακρατικών συγκεντρώσων της Χρυσής Αυγής τις πρώτες δύο χρονιές και τον Propatria φέτος.

Ψηλά στις διαδηλώσεις απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών, με το σύνθημα Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα και Σφυροδρέπανο να κοσμεί τα γραφεία της Hellenic Train την 1η Μάρτη και να στέκεται απέναντι στις κρατικές κατασταλτικές συμμορίες.

Ψηλά την 1η του Νοέμβρη να προτάσσει την ενότητα του κινήματος και να συμβάλλει στην ήττα της παρακρατικής συγκέντρωσης, σε αντιπαράθεση με όσους δεν συνέβαλλαν στην ενότητα του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Αυτές, οι στιγμές της ταξικής πάλης, αποτέλεσαν στιγμές που η « κόκκινη πτέρυγα» επανακατέλαβε κάποια λίγα μέτρα στην συνείδηση του λαϊκού κινήματος και μικρών κομματιών του λαού και της εργατικής τάξης.

Απρίλιος 2024

Το δυναμικό των αγωνιστών και αγωνιστριών της συνέλευσης του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», έπειτα από ένα βαθύ απολογιστικό κύκλο αποφασίζει την ανασυγκρότηση του σε ένα πρόπλασμα ενός αντιφασιστικού- αντιιμπεριαλιστικού- αντικυβερνητικού κοινωνικού – πολιτικού Μετώπου.

Για να ενωθούν ισότιμα οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες, οι αντιιμπεριαλιστές, οι εργάτες, οι νέοι και οι νέες, ο απλός λαός, και να σηκώσουν το μπόι τους απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση,την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Νατοϊκές Βάσεις θανάτου, την κυβερνητική πολιτική, τον νεοφιλελευθερισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Για να πιαστούμε αλυσίδα και να παλέψουμε, να οργανωθούμε και να αντισταθούμε, για να γίνει όλη μας η δράση μια κραυγή πολέμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και μια παλλόμενη έκκληση για την ενότητα των λαών ενάντια στο κυρίαρχο εχθρό του ανθρώπινου γένους: τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και να απλώσουμε το μήνυμα όσο πλατύτερα φτάνουν τα χέρια μας.

Σε αυτό το νέο αρχίνημα, να δοθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς να ξεχνάμε ποίοι ήμασταν αλλά κυρίως τι θέλουμε να γίνουμε, μέχρι να ξημερώσει η Ελλάδα της Ανεξαρτησίας, της Προκοπής, της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Στο ραντεβού της 29ης Ιούνη στις 18:00 στην Νομική δεν μπορεί να λείπει κανείς που αισθάνεται αυτή την αναγκαιότητα να πέφτει βαριά στις πλάτες του…

ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ- ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ !

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Σχολιάστε