Για την συμμετοχή της Αντι ιμπεριαλιστικής Συνέλευσης Βόλου στην Πανελλαδική-Πανθεσσαλική διαδήλωση στη Λάρισα στις 30-3 που πλαισίωσε τον <Πανελλαδικό Συντονισμό απέναντι στις Ευρωνατοϊκές βάσεις στη Θεσσαλία>. Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη

Για την συμμετοχή της Αντι ιμπεριαλιστικής Συνέλευσης Βόλου στην Πανελλαδική-Πανθεσσαλική διαδήλωση στη Λάρισα στις 30-3 που πλαισίωσε τον <Πανελλαδικό Συντονισμό απέναντι στις Ευρωνατοϊκές βάσεις στη Θεσσαλία>.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΆΡΙΣΑΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤΉΡΙΟ ΠΟΛΈΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

Όπως έχει επανειλημμένως διατυπωθεί βρισκόμαστε σε μια περίοδο βαθειάς ύφεσης του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος. Οι αγορές των πάλαι ποτέ μεγάλων χωρών συρρικνώνονται μαζί με τις κοινωνικές παροχές που σταδιακά εγκαταλείπονται, την ίδια ώρα που εμφανίζεται μπροστά μας ένας κόσμος πολυ-πολικός. Νέες αναδυόμενες οικονομίες εμφανίζονται που διεκδικούν χώρο στην παγκόσμια αγορά μόνες ή δημιουργώντας μετωπικά σχήματα με άλλες χώρες. Την ίδια ώρα λαοί που βρίσκονταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο γονατισμένοι μπροστά στην ατσάλινη πυγμή του ιμπεριαλισμού αρχίζουν να παίρνουν θέση μάχης και να αμφισβητούν την μονοκρατορία του ευρωνατοϊκού μπλοκ.

Ο πόλεμος της Ρωσίας και του λαού του Ντονιέτσκ απέναντι στο Ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και την Αμερικανοκρατούμενη Ουκρανία τερμάτισε την μονόπλευρη στρατηγική, που μέχρι τότε είχε το ΝΑΤΟ, για την συνεχιζόμενη εξάπλωση και διεύρυνση του προς ανατολάς.

Στη συνέχεια η μαζική αντάρτικη αντεπίθεση του Παλαιστινιακού λαού που ξεκίνησε τον Οκτώβρη ενάντια στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ ήταν άλλη μια ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής του λαοκτόνου ιμπεριαλισμού-σιωνισμού στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η δίκαιη και αναγκαία πράξη της αντίστασης είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση που μπορεί να δώσει ένας λαός που για δεκαετίες βιώνει τον ξεριζωμό και τον θάνατο. Ο στρατός του Ισραήλ από τον Οκτώβρη έχει πραγματοποιήσει μια χωρίς προηγούμενο γενοκτονική πολιτική με ασταμάτητους βομβαρδισμούς της Παλαιστινιακής γης που ισοπέδωσε τη Γάζα σκοτώνοντας πάνω από τριάντα χιλιάδες ανθρώπους. Παρά τη βιαιότητα των Ισραηλινών βομβαρδισμών οι ένοπλες οργανώσεις της Παλαιστινιακής αντίστασης συνεχίζουν να μάχονται ενωμένες αποφέροντας μεγάλο πλήγμα στον κατοχικό στρατό που έχει καθημερινά μεγάλες απώλειες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ακολουθώντας το σινιάλο των Παλαιστινιακών οργανώσεων για μπλόκο στο εμπόριο του Ισραήλ οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν μπλοκάρει την Ερυθρά Θάλασσα και χτυπούν πλοία Ισραηλινών και Ευρωπαϊκών συμφερόντων και όσων στέκονται απέναντι στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Ως απάντηση η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ έχει γεμίσει με πολεμικά πλοία όλων των τύπων την περιοχή της Ερυθράς θάλασσας που έρχεται σε συνέχεια της έντονης παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε δεύτερο χρόνο άρχισε ο εκδικητικός βομβαρδισμός της γης της Υεμένης ως απάντηση στις επιθέσεις σε πλοία των Δυτικών εφοπλιστών και η ευθεία απειλή της φονικής μηχανής των ΗΠΑ για στρατιωτική απόβαση. Η Νατοϊκή παρουσία είναι προφανές ότι θέλει να κρατήσει ανοιχτό τον εμπορικό δρόμο Ασίας-ΕΕ και να εξασφαλίσει τα τεράστια κέρδη των εφοπλιστικών ομίλων.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να γίνει η 1η Στρατιά στη Λάρισα το επιχειρησιακό κέντρο της ναυτικής δύναμης της ΕΕ ενάντια στον λαό της Υεμένης. Η πάντα πρόθυμη ελληνική κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει την δουλικότητα της απέναντι σε ΗΠΑ-ΕΕ. Η εμπλοκή της, που όλο και βαθαίνει, μετά την στήριξη στους Ουκρανοναζί του Ζελένσκι, με όλων των ειδών τα οπλικά συστήματα και τους φονιάδες του Ισραήλ, προσβλέπει σε μια καλύτερη θέση στη γεωπολιτική σκακιέρα, πράγμα το οποίο είναι ένα διαρκές ανεκπλήρωτο όνειρο, στην καλύτερη, ή μια επικοινωνιακή φούσκα για εσωτερική κατανάλωση, στη χειρότερη. Και αυτό γιατί είναι ατέλειωτες οι περιπτώσεις όπου το ελληνικό κράτος προσπερνάται όπως έγινε με το Τουρκολιβικό και το Ιταλολιβικό σύμφωνο γύρω από την ενέργεια και το μεταναστευτικό.

Στην αποκαλούμενη επιχείρηση <ΑΣΠΊΔΑ> που είναι Ευρωπαϊκό σχέδιο συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα <ΥΔΡΑ> που ήδη επιχειρεί στην περιοχή βαθαίνοντας έτσι την εμπλοκή της χώρας στα γεωπολιτικά παιχνίδια. Σε αντίθεση με τα όσα λέει η ελληνική πλευρά για διπλωματική επιτυχία, έναντι άλλων χωρών, η πραγματική αλήθεια είναι αδιάψευστη στα μάτια και τα αυτιά όσων ζούν σε αυτή την σύγχρονη μπανανία του ευρωνατοϊκού μπλοκ. Σε μια χώρα που νομοθετεί όλη την αντιλαϊκή ατζέντα με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η λεγόμενη <πράσινη ανάπτυξη> με την καταστροφή του φυσικού πλούτου, οι ιδιωτικοποιήσεις κάθε πεδίου του πάλε ποτέ κοινωνικού κράτους και δημοσίου τομέα, όπως η αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως ασφαλώς και η ντιρεκτίβα για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που ψηφίστηκε πρόσφατα και φέρνει το τελειωτικό χτύπημα στους μικρούς βιοπαλαιστές αγρότες, όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η ελληνική αστική πολιτική δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς τις πλάτες και τις εγγυήσεις των ιμπεριαλιστικών ομίλων σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο και ταυτίζει, χωρίς άλλη επιλογή την επιβίωση και αναπαραγωγή της από τα μεγάλα αφεντικά της. Η ντόπια αστική τάξη από την άλλη πριμοδοτεί αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική αφού ανοίγονται νέοι οδοί για την αναπαραγωγή του κεφαλαίου της πάνω στα ερείπια του νεοφιλευθερισμού. Η πάντα κομπραδόρικη αυτή τάξη αρπάζει μέσω της βίας του κράτους τον πλούτο χωρίς η ίδια να έχει ρίσκο ούτε αυτό που ο κλασικός καπιταλισμός επιβάλει. Έτσι τα κρατικοδίαιτα αυτά παράσιτα αισχροκερδούν στις πλάτες του λαού μέχρι που εξαφανίζονται πτωχεύοντας τις εταιρίες τους και αφήνουν τη θέση τους σε άλλους. Μόνη εξαίρεση η εφοπλιστική τάξη που όμως μόνο ελληνική δεν είναι και μόνο τα συμφέροντα του τόπου δεν εξυπηρετεί αφού δεν φορολογείται στην Ελλάδα και έχει μόνο ελάχιστους ντόπιους ναυτικούς. Σαν να συνέβαινε το αντίθετο βέβαια η ελληνική αστική κυβέρνηση έτρεξε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της στέλνοντας για την προστασία των πλοίων των εφοπλιστών και την συνέχιση της κερδοσκοπίας τους την Φρεγάτα <ΥΔΡΑ> στα στενά του Άντεν.

Σε μια περίοδο όπου οι σειρήνες ενός γενικευμένου πολέμου με παγκόσμια εμβέλεια χτυπάνε όλο και πιο έντονα. Σε μια περίοδο που τα αστικά κράτη θωρακίζονται πίσω από τις αντιλαϊκές πολιτικές τους και χρησιμοποιούν το χαρτί της καταστολής, σε όλα τα πεδία, για να τρομοκρατήσουν και να γονατίσουν όποιον αντιστέκεται, σε αυτή την περίοδο αυτό που οφείλουμε είναι η αντίσταση σε μια επέλαση χωρίς προηγούμενο. Η Παλαιστινιακή αντίσταση, αιμοδότης όλων των τελευταίων πυρήνων αγώνα δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το τέρας δεν είναι ανίκητο αλλά μπορεί να ηττηθεί με αποφασιστικότητα και αγώνα.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΛΑΤΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ- ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ (ΛΑΡΙΣΑ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 16:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛ. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΟΛΟΥ

Σχολιάστε