Michael Forest Reinoehl ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Την Πέμπτη το βράδυ, στις 3 Σεπτέμβρη, μια Ομοσπονδιακή Ειδική Ομάδα για τους Φυγόδικους δολοφόνησε τον Michael Forest Reinoehl, ύποπτο για την εκτέλεση ενός φασίστα που συνδέεται με την οργάνωση Patriot Prayer στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Ο θάνατος του Reinoehl αποτελεί δολοφονία που θέλει να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα, πως όποιος υπερασπίζεται τις ζωές των μαύρων και εξεγείρεται απέναντι στους αντιδραστικούς θα τιμωρείται με θάνατο.

Ο Reineoehl είναι ήρωας, πατέρας, διαδηλωτής, σύντροφος που έζησε την ζωή του υπερασπιζόμενος το κίνημα. Σε μια συνέντευξη που ανέβηκε σε αστικά μέσα της Vice, o Reinoehl είπε στον δημοσιογράφο ότι έδρασε σε αυτοάμυνα, και ότι ο φασίστας Arron ’’Jay’’ Danielson, που πέρασε το απόγευμα πραγματοποιώντας επιθέσεις σε διαδηλωτές, έβγαλε μαχαίρι σε αυτόν και σε έναν σύντροφο που βρισκόταν μαζί του. Το βίντεο που διαδόθηκε πλατιά στο ίντερνετ δείχνει να επιβεβαιώνει την εκδοχή του Reinoehl .

Ο Ααρον »Jay» Danielson ήταν φασίστας και αναμείχθηκε σε πράξεις φασιστικής βίας στον δρόμο πολλές φορές, αυτό είναι γνωστό και καταγεγραμμένο. Η εκτέλεση του Danielson αποτελεί κρίσιμη στιγμή στην σύγχρονη πάλη απέναντι στο ρατσισμό και την αντιδραστική βία. Οι αντιδραστικοί είτε ως κομμάτι του κράτους είτε ως παρακρατικοί έχουν σκοτώσει πολλούς διαδηλωτές: δύο στην Kenosha και έναω στο Austin με όπλο στο χέρι. Τώρα, ο λαός αντιστέκεται, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η κατάσταση είναι σκότωσε για να μην σκοτωθείς. Στις 29 Αυγούστου, ο σύντροφος Reinoehl πραγμάτωσε την λαϊκή δικαιοσύνη απέναντι στην φασιστική απειλή που σκορπίζει το θάνατο στο λαό. Γι’ αυτό πρέπει να τιμηθεί σαν ήρωας που θυσιάστηκε. Το αίμα του χύθηκε για τον λαό, και ο λαός δεν θα τον ξεχάσει ποτέ.

Η πολιτική δολοφονία του συντρόφου Reinoehl από την Ομοσπονδιακή Ειδική Ομάδα για τους Φυγόδικους έρχεται μια βδομάδα μετά την δυνατότητα του αντιδραστικού νέου Kyle Rittenhouse, να περάσει μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας παρά το γεγονός πως δολοφόνησε δύο διαδηλωτές που ήταν υπέρ του κινήματος Black Lives Matter. O Rittenhouse τέθηκε υπό κράτηση χωρίς περιστατικό παρά το γεγονός πως ήταν γνωστό πως ήταν οπλισμένος και είχε εγκαταλείψει το κράτος. Το κράτος, που βρίσκεται σε μια αυξανόμενη αντιδραστική κατεύθυνση έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τους ακροδεξιούς, οι οποίοι προστατεύονται και λαμβάνουν καταφύγιο όπως έγινε με την σύλληψη του φασίστα Dylann Roof, και διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τον λαό και τους υπερασπιστές του.

Η σπίθα που πυροδότησε τις εξεγέρσεις των Μαύρων και των υπέρ των Μαύρων εξεγέρσεων βρίσκεται σε αυτό το γεγονός- πως το ιμπεριαλιστικό κράτος φέρνει θάνατο στο λαό και ο λαός πρέπει να παλέψει ή να πεθάνει απέναντι στο σάπιο σύστημα που τον καταπιέζει. Ο Σύντροφος Reinoehl κέρδισε ένα ηρωικό θάνατο, πιο βαρύ ακόμη και από βουνό. Ο Danielson, από την άλλη μεριά, κέρδισε ένα θάνατο ως υπηρέτης του φασισμού, του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης, ένα θάνατο ελαφρύ σαν φτερό.

Το πολιτικό μήνυμα που στάλθηκε από τους αιμοσταγείς ομοσπονδιακούς πράκτορες που σκότωσαν τον Reinoehl σε μια προσχεδιασμένη επίθεση έχει διπλή φύση. Είναι σχεδιασμένο να προκαλέσει φόβο ανάμεσα στο λαό, μια αντίληψη πως ο λαός οφείλει να επιτρέπει στους φασίστες να τον κατακρεουργούν και να μην αντιστέκεται, γιατί όποιος αντιστέκεται είναι υποψήφιος να πεθάνει. Από την άλλη μεριά, ο θάνατος είναι πραγματικότητα για τους μαύρους κάθε μέρα υπό το δυσβάσταχτο βάρος του ιμπεριαλιστικού συστήματος, και όσοι παίρνουν την σωστή θέση να παλέψουν μαζί τους, είναι πιθανοί στόχοι για θάνατο, και τώρα που αυτό είναι ξεκάθαρο, οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χάσουν πέρα από τις αλυσίδες τους, αν ο θάνατος πλησιάσει το κίνημα, άσε το κίνημα να επιστρέψει την χάρη- σκίζοντας τους ουρανούς μέσα από την επαναστατική βία απέναντι στη ρατσιστική βία, απαντώντας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απέναντι στους λαούς, με λαϊκό πόλεμο απέναντι στους ιμπεριαλιστές.

Οι Λαϊκές Δυνάμεις είναι ανοργάνωτες και με ελλειπή εξοπλισμό.

Αποτελεί αντικειμενικό γεγονός, πως οι κρατικοί και μη κρατικοί-παρακρατικοί- αντιδραστικοί συνεργάζονται σε κάθε ευκαιρία για να επιτεθούν στο λαό, και ο λαός βρίσκεται σε μειονέκτημα, οι νόμοι, ο πολιτισμός, το δικαστήριο, και η αστυνομία είναι απέναντι τους. Αυτό δεν πρέπει να αποθαρρύνει τους μαχητές.

Με την σωστή στρατηγική και τακτική, την ορθή πολιτική γραμμή, μια μικρή κυρίως, χωρίς εξοπλισμό, δύναμη που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση μπορεί να διδαχθεί πολλές μεθόδους για να ξεπεράσει μια δυνατότερη στρατιωτική δύναμη. Οι αποτυχίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε ολόκληρο τον κόσμο το επιβεβαιώνουν αυτό, από το Βιετνάμ, όπου οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές συνάντησαν την οργή του λαού και των επαναστατών και πετάχτηκαν έξω, ως το Αφγανιστάν, τον μεγαλύτερο χρονικά πόλεμο των Η.Π.Α, με καμία πιθανότητα νίκης για τους ιμπεριαλιστές, χωρίς κανένα σημάδι νίκης για τους ιμπεριαλιστές, ο λαός και εκεί ξεσηκώθηκε με το όπλο στο χέρι απέναντι στον δυνατότερη στρατιωτική δύναμη του πλανήτη, και το κάνουν επιτυχημένα.

Σε τέτοιες καταστάσεις, κάθε πλευρά πρέπει να μάχεται με το δικό της τρόπο, έχοντας στο μυαλό τις υποκειμενικές και τις αντικειμενικές συνθήκες. Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός προτιμά ένα γρήγορο αιματοκύλισμα αυτών που στέκονται απέναντί του, ενώ ο λαός τηρεί στάση αναμονής και προετοιμάζεται για μάχες που είναι πιθανότερο να κερδίσει. Οι πολιτικές απαιτήσεις των πολεμιστών είναι υψίστης σημασίας.

Υπάρχει η πολιτική απαίτηση των ιμπεριαλιστικών αστυνομικών δυνάμεων, πως για να διατηρηθεί το σύστημα της ρατσιστικής καταπίεσης στην υπηρεσία της ταξικής κοινωνίας, χρειάζεται διασπασμένη εργατική τάξη. Αυτός είναι ένας αξιοθρήνητος και αντιδραστικός στόχος, που ο λαός δεν μπορεί να τον αντέξει. Οι πολιτικές απαιτήσεις του λαού είναι τα πραγματικά ίσα δικαιώματα, ένα τέλος στη ρατσιστική καταπίεση και μακροπρόθεσμα- ένας καλύτερος κόσμος δυνατός μόνο μέσα από την σοσιαλιστική επανάσταση, που μόνο αυτή μπορεί να εξασφαλίσει την ισότητα των μαύρων μέσα από την επίθεση όλων των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων για μια μεγάλη χρονική περίοδο. Ο καπιταλισμός είναι εγγενώς άνισος και δεν μπορεί καν να ασκήσει την τυπική ισότητα που διακηρύσσει τόσο δυνατά, άρα δεν μπορεί ποτέ να επιτύχει πραγματική φυλετική ισότητα.

Αυτές οι πολιτικές απαιτήσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιπαράθεση, η οποία και απαιτεί βία. Ο λαός έχει υποταχθεί στην αντιδραστική βία, ένας πόλεμος χαμηλής έντασης διεξάγεται για εκατοντάδες χρόνια και οι άνθρωποι μπορούν να πλησιάσουν μόνο το γεγονός ότι έχουν παραπλανηθεί και πρέπει να ξεσηκωθούν σε επαναστατική βία.

Παρ’οτι ο Rienoehl βρισκόταν σε αυτοάμυνα, είναι ταυτόχρονα και επίθεση, προκαλώντας ένα μικρό αλλά σημαντικό χτύπημα στην αντίδραση, κάνοντας ξεκάθαρο πως οι φασίστες θα αντιμετωπίζονται με όπλα από αυτούς που δεν αποδέχονται τον φασισμό. Από στρατηγικής άποψης, αυτή η ενεργητική άμυνα είναι η καλύτερη θέση από τις ακούραστες επιθέσεις της αστυνομίας. Ο λαός θα διατηρήσει τις δυνάμεις του, ένας θα θυσιαστεί για πολλούς, και όσο περισσότερη καταπίεση φέρνει το κράτος, τόσο περισσότερο θα ανάβουν οι φλόγες της εξέγερσης στην καρδιά του λαού.

Οι σημαντικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι, είναι να δουλέψουν για τα στρατηγικά τους συμφέροντα, οφείλουν, γρήγορα, να μετατρέψουν την ανοργανωσιά σε οργάνωση. Η ενεργητική αυτοάμυνα ή η προληπτική άμυνα δεν πρέπει να αφεθούν στην ατομική πρωτοβουλία ή στον αυθορμητισμό. Είναι καθήκον όλων των επαναστατών να το διδάξουν αυτό.

Αυτοί σαν τον Reinoehl που είναι προετοιμασμένοι να σκοτώσουν και να πεθάνουν στην υπηρεσία του λαού πρέπει να οργανωθούν καλύτερα, οι δυνάμεις του λαού πρέπει να συνενωθούν σε στρατιωτικές μονάδες, πρέπει να οργανώσουν πλάνα για αυτοάμυνα και παθητική προληπτική άμυνα, όπως οι διοικητές κάθε μάχης πρέπει να έχουν έτοιμα σχέδια και να οργανώνουν το στράτευμά τους. Το κράτος ήδη διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι στο λαό και δεν πρέπει να λάβει περαιτέρω πλεονέκτημα επιτιθέμενο σε ανοργάνωτες δυνάμεις.

Τέλος, οι ακροδεξιοί και το κράτος είναι στρατιωτικοποιημένοι, έχουν πρόσβαση σε όπλα, ενώ οι λαϊκές δυνάμεις έλλειψη, τίποτα δεν είναι ίσο στον ιμπεριαλισμό, ακόμη και η πρόσβαση σε πυρομαχικά. Αυτό δεν αποτελεί στρατηγική απειλή για το λαό, οι λαοί που οπλίζονται με κουράγιο, οργάνωση και επαναστατική καθοδήγηση μπορούν και θα κλέψουν τα όπλα από τα χέρια της αντίδρασης και θα τα σηκώσουν για την υπηρεσία του λαού. Με αυτό το τρόπο, από στρατηγικής άποψη, η Αμερική είναι γεμάτη με όπλα, και όταν οι δυνάμεις του λαού οργανωθούν, θα χρησιμοποιήσουν τον εχθρό σαν γραμμή προμηθειών, σαν οπλοστάσιο του λαού.

Με ή χωρίς επαναστατική οργάνωση του λαού, το αίμα θα συνεχίσει να ρέει, οι δυνάμεις της αντίδρασης βαραίνουν τον λαό και οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πολεμήσουν. Το καθήκον δεν είναι τόσο η μάχη, είναι αυτονόητο ότι όταν ο εχθρός επιδιώκει να σε σκοτώσει, κάποιος έχει το δικαίωμα να διατηρήσει τη ζωή του με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό δεν μπορεί να είναι το κύριο καθήκον, έχει ήδη εκτελεστεί. Το κύριο καθήκον είναι τότε η ανάγκη να οργανωθεί αυτή η κατάσταση στα στρατηγικά συμφέροντα των εργατών, κάνοντας την υπομονετική δουλειά για τη δημιουργία των πολύ οργανωμένων μορφών που οι εργαζόμενοι και ο λαός χρειάζονται για να είναι νικητές σε αυτήν την μάχη, μακροπρόθεσμα. Αυτές οι οργανικές μορφές είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο Κόκκινος Στρατός του και το Ενωμένο Μέτωπο όλων των προοδευτικών και επαναστατικών δυνάμεων που αντιτίθενται στο άθλιο, οπισθοδρομικό και ρατσιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Από αυτή την στρατηγική σκοπιά, οι θάνατοι των Συντρόφων Reinoehl, Garret Foster, Anthony Huber και Joseph Rosenbaum, δεν είναι απλώς τραγικές απώλειες, αλλά αναγκαία πρώτα βήματα σε μια πολύ μακρά πορεία για τη νίκη, για τον σοσιαλισμό και απέναντι στον ρατσισμό.

Πηγή: https://tribuneofthepeople.news/2020/09/04/michael-forest-reinoehl-servant-of-the-people-defender-of-black-lives-will-never-die/?fbclid=IwAR18YqdKpPXhH5zo4wy-xzeu-WcnOy4D-7f5KhOWtSForkNmXIeTvgYGYPQ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Michael Forest Reinoehl ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Φτιάξε site στο WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: