Ποιοί είμαστε

Λίγα λόγια για εμάς

Συνηθίζεται κάποιος να αυτοπροσδιορίζεται, όταν επικοινωνεί με δική του πρωτοβουλία. Είναι υποχρέωση και συγχρόνως δικαίωμα του, να ‘’παρουσιαστεί’ σε όσους απευθύνεται. Στο τέλος βέβαια όπως πάντα συμβαίνει στη ζωή, ο τελικός προσδιορισμός γίνεται από τους αναγνώστες, τους συντρόφους που θα τον διαβάσουν και θα τον κρίνουν, από την ίδια την πραγματικότητα, που θα τον επιβεβαιώσει ή θα τον διαψεύσει πανηγυρικά.

Όλοι εμείς λοιπόν πιστεύουμε, πως το σημερινό ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα αποτελεί ένα τεράστιο βαρίδι, ένα τείχος για να περάσουμε στον χρωματισμό της ιστορίας από αυτούς που παράγουν τον πλούτο. Το ιστορικό του τέλος είναι αναπόφευκτο, ποτέ όμως κανείς δεν ξέρει το πότε ακριβώς αυτό θα έρθει, ούτε το πως ακριβώς θα πραγματοποιηθεί. Όλοι εμείς, απλοί λαϊκοί-κοινωνικοί αγωνιστές του μαχητικού αντιφασισμού που συναντηθήκαμε στο δρόμο απέναντι στους φασίστες-παρακρατικούς και που θεωρούμε πως το ζήτημα του παρακρατικού φασισμού δεν μπορεί να λυθεί ασύνδετα από την πάλη ενάντια στην εξάρτηση από το ξένο κεφάλαιο, απ την πάλη για τη συνολική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, ξεκινάμε από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Σήμερα. Αν κι ξεκινώντας από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, εμπνεόμαστε και βρίσκουμε τη φλέβα του αγώνα μέσα απ’ την επαναστατική θεωρία της εργατικής τάξης και την ιστορία των ένδοξων αγώνων των επαναστατών, στη χώρα μας και παγκόσμια, στο πρόσφατο και πιο βαθύ παρελθόν. Διδασκόμαστε απ τον πολιτισμό που στάθηκε στο πλευρό του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς αγωνία να επιλέγουμε ‘’καθαρά’’, ‘’εγκεκριμένα ‘’ έργα, αφού ξέρουμε καλά πόσο βαθιά κι απαιτητική θάλασσα είναι ο πολιτισμός στην υπηρεσία της εργατικής τάξης. Με όλα αυτά σαν εφόδια, επιστρέφουμε και πάλι στο Σήμερα των απαιτήσεων της ταξικής πάλης, ελπίζουμε πιο ώριμοι, λιγότερο επιρρεπείς στα αναπόφευκτα λάθη, ταγμένοι στην υπηρεσία της επαναστατικής ανατροπής του συστήματος, με τελικό μας όραμα την αταξική κοινωνία, από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Ελπίζουμε όλα αυτά που θα καταθέσουμε να συμβάλλουν έστω κι ελάχιστα, τόσο στην κατανόηση των επιθέσεων του συστήματος, όσο και στην καταστροφή για τους πολλούς, στην οποία οδηγεί ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός χωρών εξαρτημένων σαν τη δική μας, που τον υπηρετούν. Να ερμηνεύσουμε το φαινόμενο του φασισμού που σηκώνει και πάλι κεφάλι όπως κάθε φορά που το σύστημα περνάει μια βαθιά κρίση, ανάλογα με την μορφή που παίρνει σε κάθε χώρα. Να αναδείξουμε τους αγώνες που ξεπροβάλλουν σε κάθε γωνιά της γης, υλοποιώντας κομμάτι των διεθνιστικών καθηκόντων που περνάνε και μέσα από την ενημέρωση. Ελπίζουμε να συμβάλουμε στο επίπεδο της γνώσης, σε αυτό που τελικά είναι αφετηρία και κατάληξη μας: Στο πέρασμα της ανθρωπότητας στην ανθρώπινη Ιστορία, αποφασισμένοι, με επαναστατική ταπεινότητα αλλά και διάθεση, ικανότητα και θάρρος να αναμετρηθούμε με ‘’τα δύσκολα’’ της ταξικής πάλης.

Βήμα-βήμα…

Από τη Σπίθα στη Φλόγα

Το εγχείρημα «Από τη σπίθα στη φλόγα» αποτελεί τμήμα του οργάνου προπαγάνδας της ομάδας «Λαϊκή Δράση – ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών» και έχει ως στόχο την μετάδοση της πολιτικής θέσης και αντίληψης της ομάδας, την ενεργή πληροφόρηση σχετικά με ζητήματα επικαιρότητας και την έκδοση βιβλίων στην κατεύθυνση της διάδοσης της μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας και μεθοδολογίας και της ιστορίας της εργατικού λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς με στόχο να συμβάλλει κατά το δυνατόν στις απαιτούμενες απαντήσεις που απαιτούν οι καιροί στους οποίους ζούμε.

Το εκδοτικό εγχείρημα «Από τη σπίθα στη φλόγα» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020 και μετράει στο ενεργητικό του τέσσερεις εκδόσεις βιβλίων και μπροσουρών με πιο πρόσφατη την έκδοση του βιβλίου «Η Εθνική Αντίσταση στις γειτονιές της προσφυγιάς», ενώ βρίσκονται στα σκαριά άλλες τρεις εκδόσεις. Άλλα έργα των εκδόσεων αποτελούν η «Επανέκδοση της σύντομης βιογραφίας του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν από το Ινστιτούτο Μάρξ-Ένγκελς-Λένιν της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (μπολσεβίκων) της Ε.Σ.Σ.Δ», η μπροσούρα με θέμα «Συνοπτική καταγραφή της δράσης των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ στη Λακωνία (1940-1949)» καθώς και ημερολόγιο/ατζέντα για το έτος 2021.